الغناء و الرقص علی المذاهب الخمسه

thesis
abstract

پایان نامه حاضر حکم شرعی غناء و رقصیدن در فقه امامیه و فقه حنفیه، مالکیه، حنابله و شافعیه و موارد حرمت و حلیت آن را تجزیه و تحلیل فقهی کرده و ادله فقهی هر یک از این مذاهب را به صورت مبسوط ارائه می دهد. نویسنده مواردی از حکم حرمت غنا و رقص را که مذاهب خمسه بر حرمت آن اتفاق نظر دارند و همچنین برخی موارد جواز را که این مذاهب به آن ها اشاره کرده اند، به طور جداگانه بررسیده و دیدگاه های فقهای آنان را منعکس می سازد. وی در هفت باب به این موضوع پرداخته است. باب اول به تعریف لغوی و اصطلاحی غنا و رقص اختصاص دارد. نگارنده در باب دوم ضمن بیان دیدگاه های فقهای امامیه در مورد حکم غنا و رقص، ادله حرمت غنا و رقص را از آیات و روایات بررسیده و ضابطه کلی برای حرمت آن ها را تحلیل کرده، حرمت غنا به مجرد صوت و ترجیع بدون ضمیمه شدن کلام به آن را نیز در فقه امامیه بیان می کند. او در باب سوم از آرای مذهب فقهی شافعی در حرمت رقص و غنا سخن گفته و ادله فقهای شافعی در مباح بودن رقص را منعکس ساخته و در برخی آرای فقهی آنان مناقشاتی کرده است. باب چهارم به شرح اعتقادات فقهی مذهب حنفیه در حکم شرعی غنا و رقص اختصاص یافته و دو قول به حلیت و حرمت در موارد خاص واکاوی گردیده و مناقشات وارد شده به ادله فقهای حنفیه، فراروی مخاطبان قرار می گیرد. نویسنده در باب پنجم آرای فقه مذهب مالکی در حکم شرعی غنا و رقص و موارد استثنای حرمت آن ها در این مذهب فقهی را بیان می کند. در باب ششم آرای مذهب فقهی حنبلی در حرمت غنا و رقص و موارد مباح آن بیان شده و مناقشاتی در آرای فقهی آنان صورت گرفته است. در باب هفتم به صورت مقارنه ای و تطبیقی موارد جواز غنا و رقص نزد مذاهب پنج گانه مزبور به صورت جداگانه مطرح شده و ادله فقهی آنان در اباحه و جواز رقص و غنا در مواردی خاص، مانند مراسم جشن و عروسی تبیین می گردد.

First 15 pages

Signup for downloading 15 first pages

Already have an account?login

similar resources

ترجمه "الفقه علی المذاهب الخمسه"

این پایان نامه که ترجمه بخش احوال شخصیه کتاب الفقه علی المذاهب الخمسه است که دارای یک مقدمه و شش فصل است که در فصل اول کتاب زواج است و در فصل دوم: کتاب طلاق و اقسام و شرایط آن، فصل سوم: کتاب وصایاست و فصل چهارم درباره کتاب ارث است و فصل پنجم در مورد وقف و فصل آخر در باب حجر و مفلس است.

15 صفحه اول

احکام المراه المفقود عنها زوجها فی المذاهب الخمسه

این رساله در هفت فصل، احکام مربوط به زنانی را که همسرانشان غایب مفقودالاثرند بررسی کرده است .

15 صفحه اول

صورت اعمال و مناسک حج از دیدگاه مذاهب اسلامی

حج از جمله عباداتی است که اکثریت قریب به اتفاق اعمال و مناسک آن، از نظر مذاهب گوناگون اسلامی یکسان و تنها در برخی از فروع و جزئیاتش اختلاف نظر وجود دارد. به منظور آشنایی زائران بیت الله الحرام، به ویژه روحانیان کاروان‌ها که در موسم حج،‌گاه با اعمال و رفتار متفاوت زائران دیگر رو به رو می‌شوند، صورت اجمالی اعمال و مناسک حج از ابتدا تا انتها، و با اشاره به موارد اختلاف میان مذاهب اسلامی، از کتاب ا...

full text

My Resources

Save resource for easier access later

Save to my library Already added to my library

{@ msg_add @}


document type: thesis

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه - دانشکده الهیات و معارف اسلامی

Hosted on Doprax cloud platform doprax.com

copyright © 2015-2023